navigate-before navigate-next navigate-down navigate-up search hamburger-nav close clock location mail moon dining calendar checklist article details flight room gallery price
Utazási Központ
Amazon Travel Utazási Iroda
Álmokat Váltunk Valóra
info@amazontravel.hu +36/1-216-6281
SPANYOLORSZÁG - MALLORCA


Mallorca csodálatos, lassan mélyülő, tiszta, homokos partokkal, gyönyörű természeti kincsekkel, számos szórakozási lehetőséggel és látnivalóval vár Benneteket! Világszínvonalú szórakozóhelyek, üzletek, nyári kiárusítások, színes heti piacok várják a turistákat. Látogatható vidéki kúriák, 23 golfpálya, nemzeti park, búváriskolák, vízi sportolási lehetőségek, aquapark, jachtversenyek, nyári  nyilvános jazz  hangversenyek, filmvetítések a katedrális oldalában... és még sorolhatnánk, hogy mennyire sok látni- és "mennivalót" rejteget ez az apró sziget. Ha azonban semmi másra nem vágytok, csak szerelmetek társaságára, béreljetek egy autót, és fedezzétek fel a parton a csodálatos eldugott kis tengeröblöket, ahol kedvetekre romantikázhattok, majd költsetek el egy gyertyafényes paella-vacsorát a tengerparti éttermek egyikében.


Mikor érdemes utazni? Június közepétől szeptember közepéig ajánlatos, bár szeptemberben már előfordulhat csapadék.


 

A mindig pezsgő kulturális palettával hívogató Palmában az óváros zegzugos utcái titkokat rejtenek. Itt egy évezredes mór fürdő, ott egy palota pátiója készteti megállásra, a katedrális pedig, ahová 32 festett üvegablakon és 7 rózsaablakon zuhan be a fény, valósággal elbűvöli a látogatót. A tengerpartokon pálmafás sétányok, finom homokfövenyek és eldugott öblök várják a vízisportok és a napfény szerelmeseit. Márciustól novemberig tombol a nyár és napnyugta után is vibrál a levegő, bárok, diszkók csábítják önfeledt szórakozásra a sétálókat.

Ca'n Pastilla

Ca'n Pastilla, a családok és párok körében különösen népszerű városka Palmától Keletre, kb. 7 km-re terül el a finom homokos, lassan mélyülő tengerparton. Napozásra, pihenésre ideális, számos vízi sportolási és szórakozási lehetőség várja a vendégeinket, de kedvelt esti program beruccanni Palma hangulatos óvárosába egy sétára. A Plaza del Reina 15 percenként induló, menetrend szerinti autóbuszokkal kényelmesen megközelíthető. Kerékpárral végig a tengerparton, akár a katedrálisig eljuthatnak! A repülőtéri transzfer mindössze kb. 20 perc.Playa de Palma

A sziget fővárosától kb. 15 km-re, keletre, El Arenalnal kezdődik és Playa de Palmán keresztül Ca’n Pastilláig húzódik a sziget leghosszabb, finom homokos strandja, ahol a part lassan, fokozatosan mélyül és a balneariosokban bárok csábítják hűs italokkal a sütkérezőket. Esténként kellemes sétákat tehetünk a pálmafák övezte sétányon. Palma, a főváros 15 percenként induló, menetrend szerinti autóbuszokkal, kényelmesen megközelíthető. A repülőtéri transzfer kb. 30 perc.

El Arenal

A főként fiatalok körében kedvelt El Arenal az esténként diszkózenétől hangos nyaralóhely, a Palmai öböl végét is képező yachtkikötőnél kezdődik. Határában terül el Európa legnagyobb csúszdaparkja, az Aqualand.

Porals Nous

A Palmától mindössze kb. 10 km-re délnyugatra lévő Porals Nous, a hegyek lábához simuló, hírességek által kedvelt, festői partszakasz villákkal, luxus szállodákkal, a jachtkikötője a Puerto Portals éttermekkel, bárokkal csábítja az itt pihenőket. A repülőtér kb. 16 km-re van.

Illetas

Palmatól nyugatra, kb. 8 km-re található kellemes nyaralóhely, Illetas búvárkodásra különösen alkalmas kis öblökkel. Ideális lehet nyugodt pihenésre vágyóknak. A repülőtéri transzfer kb. 40 perc.

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Magyar nyelven, min. 20 fő jelentkezése esetén, fizetés az idegenvezetőnél, a helyszínen. Végleges programok és árak a helyszínen!Szigettúra

A kiránduláson elsőként Spanyolország legszebb hegyi falucskájába, a mandula és olajfaligetekkel övezett Valldemossába autóbuszozunk, ahol a festői utcák XVIII. századi hangulatot árasztanak. Szabadidejükben a karthauzi kolostorban a mirtusz és rózsaillatú teraszokról élvezhetik a csodálatos panorámát, vagy felkereshetik George Sand, Chopin lakosztályait, a patikamúzeumot és a szomszédos középkori királyi lakot. Innen a narancsligetek közt megbúvó Sollerbe vezet az utunk, és ha az időjárás megengedi a kikötőjében hajóra szállunk, hogy Mallorca legszebb partjai előtt elhaladva a La Calobra-öbölben lehorgonyozzunk. Szabadidejükben az óriás sziklák árnyékolta türkiz öböl körül kialakított teraszokon ebédelhetnek, vagy a szurdokvölgyben, kényelmes sétaúton fedezhetik fel a táj szépségeit, vagy strandolhatnak. Újra autóbuszra szállva, az UNESCO világörökség Tramuntana-hegységet egy 13 km-es szerpentinen átszelve, visszatérünk Palmaba, majd vacsorára a szállodákba érünk.

Barlangtúra

A középső, szélmalmokkal tarkított, hullámos alföldet átszelve megállunk Manacorban, hogy a világ legértékesebb műgyöngyéből, a majoricából készült ékszereket megcsodálhassuk. Szabadidő a keleti parton, Porto Cristo mediterrán fjordszerű kikötőjében. A közeli Sárkánybarlangban (belépő az árban) jól kiépített járatokon haladva tárulnak elénk a meghökkentő cseppkő alakzatok, fény és hangjátékok. Európa legnagyobb földalatti tavának kupolatermében hangulatos klasszikus zenei koncertet élvezhetünk, utána csónakázási lehetőség. Vacsorára érkezünk vissza a szállodákba.

Formentor kirándulás

Egész napos kirándulás a Formentor-félszigetre, a sziget legfestőibb részére, Utunk első állomása a középkori városka Sineu, ahol szabadidőt biztosítunk a sokszínű piaci forgatagban. Innen az északi partra vezet az utunk, ahol a középkori városfallal körülvett Alcudiaban autóbuszos városnézés során tekinthetjük meg a nevezetességeket, majd a Pollenca-öbölben hajóra szállva, felkeressük a sziget legszebb, fehérhomokos strandját, amelynél Mallorca legpatinásabb, milliomosok, sztárok által látogatott 5 csillagos szállodája található. Szabadidő fürdőzésre, napozásra. Autóbusszal folytatjuk az utunkat, a védettséget élvező Formentor félsziget leghíresebb kilátójáig, ahol elkészíthetik mallorcai utazásuk legszebb fotóit, majd vacsorára érkezünk vissza a szállodánkba.

 


Marineland

Portals Nous közelében, egy egzotikus, tengerparti állatkertben és vidámparkban, a játékos delfin-, papagáj-, és fókabemutató kiváló szórakozást biztosít gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Közlekedés egyénileg.

Katamarántúra


Palma kikötőjéből katamaránon indulunk a sziget délnyugati partjai előtt Sa Dragonera szigete felé. Utunk során néhány megálló a part közelében, a kék minden árnyalatában csillogó tengerben való fürdőzés céljából. A mesebeli, fekvő sárkányt formázó, lakatlan, 276 hektáros sziget flórája és faunája védett, ezért mi Sant Elm apró kikötőjében, vagy egy közeli festői öbölben szállunk partra. Szabadidő, majd a hajóra visszatérve a matrózok ebéddel (saláta, paella, ensaimada, sangria) várnak bennünket. Zene, tánc, majd visszatérés Palmába, autóbusztranszfer a szállodákba.

Autóbérlés

Betöltött 23. életév és min. 1 éves jogosítvány szükséges. Javasoljuk, hogy a biztosítás megkötéséhez ragaszkodjatok. Az árak 30-40 EUR-tól / nap kezdődnek, kategória függvényében emelkednek.

Nászút Mallorcán