navigate-before navigate-next navigate-down navigate-up search hamburger-nav close clock location mail moon dining calendar checklist article details flight room gallery price
Utazási Központ
Amazon Travel Utazási Iroda
Álmokat Váltunk Valóra
info@amazontravel.hu +36/1-216-6281
Nászút: Panama és Costa Rica
Panama és Costa Rica Közép-Amerika két, nagyon izgalmas országa, megismerésükkel hatalmas élményekkel tértek majd haza. Panama égbenyúló felhőkarcolói, koloniális óvárosa, trópusi dzsungelei az ott élő indián közösségekkel európai ember számára elképesztő kontrasztot mutat. Panama City kaszinói világhírűek, a mérnöki bravúrral megépült Panama csatorna pedig az ország gazdasági helyzetét emeli fel. Costa Rica lélegzetelállító trópusi esőerdeiben, vulkáni krátereknél, kávé-, cukornád-ültetvényeken járhattok, kivételes, trópusi állatfajokkal ismerkedhettek meg.

Ha igazán egyedi, különleges, kalandos és egzotikus nászútra, adrenalinszint növelő élményekre, és egy kis tengerparti pihenésre is vágytok, Costa Rica az egyik legideálisabb úti cél számotokra!

Costa Rica Közép-Amerikában található, északról Nicaragua, délről Panama, keletről a Karib-tenger, nyugatról pedig a Csendes-óceán határolja. Mivel az ország gyakorlatilag Észak- és Dél-Amerika választóvonala, hihetetlen élővilággal rendelkezik. Az ország területének 25%-a védett terület, és több fajta élőlény található itt, mint egész Európában. Több mint 850 féle madár, 200 féle emlős, 35000 fajta rovar található meg itt. Érdekes módon a Föld pillangófajainak 10%-a csak itt fordul elő.Costa Ricán gyakorlatilag két évszak váltja egymást, a száraz és a nedves. A száraz évszak decembertől április tart, az év hátralévő része pedig a nedves évszak. Ettől eltekintve egész évben szinte mindig ugyanolyan idő van, éjszaka 21°C, nappal pedig körülbelül 30°C. A partvidéken ettől mindig kicsit melegebb van, a magasabban fekvő területeken pedig néhány fokkal hűvösebb is lehet.

Ha Costa Ricára látogatunk, természetesen kihagyhatatlan a strandolás. Mivel az országot a Csendes-óceán és a Karib-tenger is mossa, nem kell nagyon keresgélni, bárhová nézünk, gyönyörű strandot látunk. Az ország nyugati részén fekvő Nicoyo-félszigetet semmiképpen se hagyjuk ki, mert bár kiépített út nem vezet oda, így nagyon körülményes a megközelíthetősége, de mindenképpen megéri ellátogatni ide, hiszen a tengerpart itt a legszebb.  A Nicoyo-öbölben található a Tortuga-sziget, mely nevét ugyan a teknős szó spanyol megfelelője után kapta, ennek ellenére teknőst vajmi keveset láthatunk a szigeten, szebbnél szebb tengerpartokat viszont annál inkább.Mindegyik szálloda más és más fakultatív programlehetőséget kínál vendégeinek. A teljesség igénye nélkül csak néhányat említünk meg:  vízi sportok, úgy, mint: szörf, rafting, kajak, szárazföldi sportok: hegymászás, hegyi kerékpározás, hőlégballonozás, lovaglás, bungee jumping, ha a természetben merülnénk el: madár-, teknős-, majom-, bálnales, horgászás, búvárkodás, golfozás, canopy-túrák...


Panama a kontrasztok országa, hiszen megtaláljuk itt a főváros égbenyúló, luxus felhőkarcolóit, futurisztikus épületeit, szemben a koloniális óvárossal vagy a trópusi dzsungelekben élő indián közösségek kezdetleges kunyhóival Panama a világ egyetlen olyan országa, ahol láthatjuk, amikor a nap felkel a Csendes-óceánon és lenyugszik az Atlanti-óceánon. Panama City Latin-Amerika lüktető központja a Csendes-óceán partján.A Panama-csatorna megépítése az emberiség történetének legnagyobb vállalkozásai közé tartozik, az ország gazdasága erre a projektre épül, de turisztikai szempontból is igen jelentős. Panama őserdeiben kivételes állatfajokkal találkozhatunk, kalandozásaink során rendezett agrárültetvényeken és buja trópusi tájakon haladunk majd. A kirándulások után Playa Bonita vagy Playa Blanca fehér homokos partján élvezhetitek az all inclusive szállodák kényeztető szolgáltatásait.

 

Nászút tippek Costa Ricán és Panamán