navigate-before navigate-next navigate-down navigate-up search hamburger-nav close clock location mail moon dining calendar checklist article details flight room gallery price
Utazási Központ
Amazon Travel Utazási Iroda
Álmokat Váltunk Valóra
info@amazontravel.hu +36/1-216-6281
Nászút Balin
Bali a Kis Szunda-szigetcsoport legismertebb szigete. Mintegy 5500 négyzetkilométernyi területet jórészt vulkanikus hegyek borítják. A festői szépségű sziget ma már világszerte ismert, divatos nyaralóhely és Indonézia leglátogatottabb úti célja. Balin igazán különleges utazásban lehet részetek, kifejezetten akkor, ha nem „csak” az egzotikus, pálmafás tengerpartokat keresitek, hanem annál sokkal többet: az istenek szigetén lépten-nyomon szentélyekbe botlani, ahol a helyiek különféle isteneik kegyeit keresik, színpompás fesztiválok, egzotikus templomok, zöldellő rizsföldek, végtelen tengerpartok és Indonézia legjobb szörfiskolái várnak Rátok! Mindenütt, az utak mentén, a tengerparton, a hegycsúcsokon, sőt meg a rizsföldeken is templomok, oltárok, áldozati tárgyak állnak. A művészet es a kultúra az itt élő emberek életének szerves részét alkotja. A nászút számos közeli szigettel kombinálható: a Balin töltött pihenés mellett a nyaralást Gili, Ubud és Lombok szigetén is folytathatjátok. Nyaralásaink Balin két egész és egy félnapos kirándulást is tartalmaznak, magyar nyelvű asszisztenciával, így nászutatok során megismerhetitek Bali páratlan kultúráját és művészetét. A nászút szingapúri és Kuala Lumpur-i városlátogatással is összeköthető, így ízelítőt kaphattok Délkelet-Ázsia számtalan arcából egy utazás alatt.

 

Bali nyüzsgése után a paradicsomi Gili-szigeteken elvonulva élvezhetitek a fehér homokos partokat.Lombok strandjait fehér homok és idilli öblök jellemzik, melyek Bali strandjaival ellentétben még a nyugalom és béke vidéke.Ubud gyönyörű városa egyszerre izgalmas kézműves központ, a tradicionális balinéz kultúra kimeríthetetlen tárháza és a különleges spirituális és wellness programok igazi Mekkája. Bali legjobb fürdői és masszázsszalonjai várják a kikapcsolódni vágyókat. Ubud a vallási életnek is fontos központja.

 

Kuta egy halászfaluból elsők között fejlődött ki Bali egyik legnépszerűbb üdülőtelepülésévé, amely a sziget déli pontján található. Földrajzi fekvésének köszönhetően egész évben nagy hullámok mossák partjait, így különösen az ausztrál hullámszörfösök kedvelt nyaralóhelye. Számos szórakozóhelye miatt főleg az aktív éjszakai életet kedvelők töltik itt szabadságukat.

A Legian Beach Kuta után a második legnépszerűbb település a szigeten. Elsősorban pörgős éjszakai életéről, és fehér homokos tengerpartjáról nevezetes. Az itt található szállodák minősége esetenként a besorolt kategórián belül gyengébbek a sziget más területén lévőkhöz képest.

Nusa Dua és Tanjung Benoa két egymás mellett fekvő üdülőfalu, amelyek a legnépszerűbb szálláshelyeknek adnak otthont a szigeten. Széles, homokos partszakasz, nyugodt környezet vár az ide látogatókra. Tanjung Benoa inkább mutat helyi vonásokat, a főutca mentén boltok, éttermek működnek.

Nusa Dua jelentése: két sziget. Egy egyszerű halászfaluból Bali leglátogatottabb üdülőparadicsomává fejlődött ez a település. Nusa Dua inkább a a turistáknak kialakított település számos luxus szállodával. A repülőtértől kb. 1 óra a transzferidő.

Sanur Bali egyik legrégebben kialakított és egyben legkedveltebb tengerparti települése. A település elsősorban a családosok és az idősebb korosztály körében közkedvelt. Ennek főbb oka, hogy kevesebb szórakozóhely található itt, mint a többi üdülő településen. Ez a hely kitűnően alkalmas a romantikázásra, akár a naplementét nézve, akár a fehérhomokos parton sétálva.

Mikor utazzunk? Kellemes napokat tölthet el Balin egész évben, hiszen az átlaghőmérséklet 25-30°C között mozog. Ugyan decemberben beköszönt a monszun időszak, amely márciusig tart, de az eső általában az éjszakai órákra jellemző. Nappal a fátyolfelhő, helyenként napsütés a jellemző, amely kiválóan alkalmas strandoláshoz, kiránduláshoz (ennek ellenére érdemes esernyőt magukkal vinni, hiszen napközben 5 perces eső elképzelhető). A páratartalom igen magas, 80-90%. Balira több egzotikus úti céllal ellentétben a nyári hónapokba is érdemes ellátogatni.

AJÁNLATKÉRÉS: info@amazontravel.hu

Nászutas ajánlatok Balin
Indonézia, Bali, Bali
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Szobatípus Kétágyas szoba
Indonézia, Bali, Bali
Szállás típusa: Hotel ****
Ellátás: Reggeli
Szobatípus Kétágyas szoba
Indonézia, Bali, Bali
Szállás típusa: Hotel *****
Ellátás: Reggeli
Szobatípus Kétágyas szoba
Indonézia, Bali, Bali
Szállás típusa: Hotel *****
Ellátás: Reggeli
Szobatípus Kétágyas szoba