navigate-before navigate-next navigate-down navigate-up search hamburger-nav close clock location mail moon dining calendar checklist article details flight room gallery price
Utazási Központ
Amazon Travel Utazási Iroda
Álmokat Váltunk Valóra
info@amazontravel.hu +36/1-216-6281
8 dolog, mely megkeserítheti nászutunkat, ha otthon hagyjuk
Az alábbiakat indulás előtt akár több héttel ellenőrizzétek, illetve szerezzük be, és írjunk róluk egy listát, hogy az indulás előtti napon biztosak lehessünk benne, hogy semmi nem marad otthon.1. Első és legfontosabb: utazási okmányok, útlevelek, voucherek – elég nagy baj, ha a repülőtéren derül ki, hogy lejárt az útleveled, vagy hogy otthon hagytad… Legjobb, ha fénymásolatot is készítesz az útlevélről, így elég azt magadnál hordani majd a kirándulások során, az eredeti pedig pihenhet a széfben.

2. Szokásos gyógyszerek, mint fejfájás csillapító, gyomorbántalmak elleni gyógyszer, ééés… igen, a fogamzásgátló, hacsak nem a nászút után 9 hónappal tervezitek a kis trónörökös érkezését, igen kellemetlen lehet az első este rádöbbenni, hogy bizony otthon maradtak a bogyók…

3. Naptej, legalább 30 faktoros, de az sem baj, ha egy 50-eset is visztek (ez utóbbi akkor jön majd igazán jól, ha már sikerült is leégni, mert a 30-assal sem kentétek magatokat), ezen kívül napozás utáni balzsam, kalap, napszemüveg a trópusi napsugarak ellen.

4. Legalább egy elegáns (könnyed anyagú) ruha és hozzá illő cipő… ne feledjük, a nászutunkon vagyunk! Mi lesz, ha urunk hirtelen ötlettől vezérelve elvisz minket egy elegáns vacsorára? :)

5. Fényképezőgép! Kevés nélkülözhetetlenebb dolog van egy nászúton, ráadásul kicsit költséges pótolni… Érdemes extra memóriakártyát is bekészíteni!

6. Biztosítási kötvény a biztosító éjjel-nappal hívható telefonszámával!

7. Ragtapasz! A külön erre az útra vásárolt csodás kis topán biztos, hogy az odafelé úton fogja feltörni a lábadat…

8. Ha tengerpart a cél, egy pótfürdőruha nagy szolgálatot tehet, amikor a másik nem akar másnapra megszáradni. Vagy elszakad…

+ 1 tipp:
a kézipoggyászodban legyen becsomagolva egy váltás fehérnemű és egy, a célállomás időjárásának megfelelő váltás ruha, ha esetleg a bőrönd később érkezne meg 1-2 nappal, ne legyél bajban. És ha már poggyász: semmilyen értékes és/vagy elektronikus dolgot, kütyüt (ékszert, pénzt, fényképezőgépet, laptopot, tabletet, epilátort, de még töltőt se) csomagoljatok a bőröndbe!