navigate-before navigate-next navigate-down navigate-up search hamburger-nav close clock location mail moon dining calendar checklist article details flight room gallery price
Utazási Központ
Amazon Travel Utazási Iroda
Álmokat Váltunk Valóra
info@amazontravel.hu +36/1-216-6281
Hogyan spóroljatok a nászút előtt és alatt?
Biztos, hogy nem kell mondanunk, hogy az esküvő mennyire megterheli a családi költségvetést, ezután nem csoda, ha felcsillant a szemed cikkünk címét olvasva. Ha megfogadjátok a tippjeinket, akkor garantáljuk, hogy akár 20, de lehet hogy 50%-át is meg tudjátok spórolni a nászútnak, úgy, hogy a szálloda és az utazás tartalma, minősége nem változik.1. Először is, ha még jóval az esküvő előtt álltok, érdemes a rokonoktól, barátoktól pénz helyett (az egyébként sem túl romantikus, és úgyis elmegy másra) utazási utalványt kérni, így ha nagy a vendégsereg, akkor akár az egész nászút ára összejöhet. Az is jó megoldás, ha a nyittok nálunk egy "nászutas számlát", vagy a rokonok a már egy meglévő foglalásra fizetik be az összeget.

2. Foglaljatok időben! 6-9 hónappal az utazás előtt foglalva előfoglalási kedvezményeket vehettek igénybe, úti céltól és szállodától függően akár 10-50%-kal is kevesebbe kerülhet a nászút, arról nem is beszélve, hogy olyankor még a teljes palettáról lehet válogatni, sehol nincs teltház, és a legjobb szobát kaphatjátok.

3. Ha az árak euróban is meg vannak adva, érdemes abban fizetni: kifigyelni egy napot amikor viszonylag alacsony az árfolyam, beváltani a forintot euróra, és abban fizetni a részvételi díjat, mert így biztos, hogy nem kell később az árfolyamkockázattal számolnotok, nem fordulhat elő, hogy valamilyen hirtelen gazdasági változás miatt megemelkedik a részvételi díj.

4. Egzotikus utak esetében bécsi indulással sokszor jóval kedvezőbbek az árak, érdemes összehasonlítanotok. Bécsbe autóval hamar ki lehet érni, és a reptéri parkolás is aprópénz ahhoz képest, amennyit spórolhattok egy-egy úti cél esetén.

4. Válasszatok olyan úti célt, ahol a ugyanakkora összegért több szolgáltatást kaptok, és a helyszíni költés sem drága, ilyen például Törökország. A Török Riviérára az előfoglalási kedvezmények általában már november-december környékén megjelennek, ilyenkor ugyanazt a szállodát akár 20-50%-kal olcsóbban is befoglalhatjátok, mint főszezonban.

5. Lehet, hogy elsőre drágábbnak tűnik, de ha nem terveztek sok kirándulást, hanem inkább lábat lógatva töltenétek a mézesheteket, a legtöbb helyen megéri az all inclusive ellátást választani, mert jóval többet lehet vele spórolni, mintha helyben vásárolnátok meg a vizet, kávét, koktélokat, snack-eket...

6. Utazzatok elő- vagy utószezonban, amikor az árak kedvezőbbek, például Törökországban és Görögországban még szeptemberben is nagyon jó idő van, de az árak már mérsékeltebbek, mint a főszezonban, ugyanez érvényes a Maldív-szigetekre, ahová szezonon kívül sokkal kedvezőbb áron utazhattok, és az időjárás sem fog csalódást okozni.

7. Vigyetek magukkal poggyászmérleget: a repülőtereken, szállodákban nem feltétlenül található mérleg, és bizony gyakran előfordul, hogy hazafelé nehezebb a bőröndünk, mint odafelé, és sajnos a légitársaságok szigorúak ebben a tekintetben: ha a koffer súlya meghaladja a megengedettet, akár több tízezer forintotok bánhatja.